divendres, 18 de setembre de 2009

La Sardana de Festa Major

Tres joves creadors de la ciutat fan una relectura de la sardana de la Festa Major del Prat de Llobregat en clau actual

El 1945 va estrenar-se la sardana La Festa Major d'El Prat amb música del mestre Jaume Ventura i Tort (L'Hospitalet 1911-1985) i lletra del pratenc Fernando Casanovas Civit. Des de la seva creació, aquesta peça ha sonat als carrers de la nostra ciutat cada mes de setembre.

La Capsa ha proposat a tres joves músics de la ciutat que reinterpretin la sardana des d'estils i formes ben diferents creant una versió a partir de la composició original. Així doncs, Los Gaiters del Llobregat han reinterpretat la sardana en clau tradicional, Iñaki Ezcurra ha fet una versió propera a la salsa i als sons mestissos, mentre que Pigmy ha fet una versió a cavall entre sons pop i el folk. Tres mirades diferents entorn una mateixa peça.

Aquestes versions així com l'original podran escoltar-se en diferents actes de la Festa Major del Prat, però també es podran descarregar de forma gratuïta des de la web de La Capsa a partir del dia 23 de setembre. Estaran disponibles en MP3, i adaptades per a instal·lar-les als vostres telèfons mòbils.

De moment podeu escoltar l'original i les tres relectures de la Festa Major del Prat!

L'ORIGINAL:


LA VERSIÓ DELS GAITERS DEL LLOBREGAT


LA VERSIÓ SALSERA D'IÑAKI EZCURRA


LA VERSIÓ POP-FOLK DE PIGMY

4 comentaris:

 1. gracies!!!
  ho necesitaba per a un treball de l'escola.
  mooooltísimes gracies!!!

  ResponElimina
 2. Feia ANYS que anava buscant aquesta cançó. Soc del Prat i de ben petit recordo que els altaveus que muntaven a Carretera Marina(on jo vivia) i a l'avinguda montserrat feien sonar aquest tema cada día 4 cops, obertura i tancament de la musica matí i tarda.

  Quan vaig marxar la trovaba a faltar, almenys un com l'any s'ha d'escoltar!

  Gràcies!!

  ResponElimina
 3. Bona nit i bona festa per a tothom. Els links no hi són i no hi ha manera de trobar la versió original de la sardana amb música i lletra. Em podeu ajudar i indicar-me on la podem comprar o a on la podem sentir?

  Moltes gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens les diferents versions de la sardana en aquest enllaç: https://soundcloud.com/lacapsa/sets/versions-de-la-sardana-de-la

   Elimina