divendres, 25 de setembre de 2009

Les activitats de cultura tradicional

Una de les vessants més importants de la festa és la que té a veure amb la cultura tradicional

De fet la festa comença amb el CERCAVILA de Festa Major, on totes les andròmines de la ciutat surten al carrer per donar el toc de sortida de la festa!! Les colles de cultura tradicional ens volen felicitar personalment: la xaranga de la Casa de Aragón , les colles de gegants de la ciutat i els seus fills i filles, el Rotllà i la Griselda (la reialesa), en Pere i la Paulina (la pagesia) i en Joanet; l'Eulàlia i el Josep Canudas, el Sisquet i la Carmeta,el Carles, la Sara i la Jonquina, l'Estany i la Ricarda, l'Iridalb i el Sadalí, i la Trueta i el Cosme; la Colla de Diables amb esl seus música i el tabaler, el Pollo....

Per celebrat el XXVè Pratifoc, i per commemorar-ho, farà tres sortides: Divendres a les 21.30 hores el Correfoc de Bèsties, per celebrar la majoria d'edat del Pollo. Dissabte a les 21 hores, el PRATIFOC gran. I diumenge a les 19 hores, el primer pratifoc infantil, un bon grapat de colles infantils no s'ho perdran.

Dissabte al matí, tenim les matinades gralleres, el partit de futbol amb capgrossos i l'estirada de corda: Gegants contra Diables. I al migdia, la TAMBORINADA, el Trenca-sons farà sonar el tambor de Calanda al capdavant de la tamborinada i ens convida a tots i totes a desenpolsar els tambors i sortir al carrer a fer soroll!!

A la tarda, la TROBADA CASTELLERA, amb la participació dels castellers de Sants, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Cornellà (els amfitrions)... no us esteu d'afegiu-vos a la pinya!!


Diumenge, a primera hora ens despertarem amb les Matinades i tronada, toc d'inici per la TROBADA DE GEGANTS, amb onze colles convidades que acompanyaran les colles del Prat, en aquest cercavila tradicional pels carrers de la ciutat. A continuació a la pl. de la Vila, la tradicional BALLADA DE SARDANES amb la Cobla del Baix Llobregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada