diumenge, 27 de setembre de 2009

Trobada castellera 2009

Èxit de convocatòria de la Trobada castellera d'enguany

A primera hora de la tarda, la plaça començava a tenyir-se de color, el blau, gris i lila de les tres colles castelleres que anaven a omplir la plaça pocs minuts després. Puntualment, a les 18 hores, la plaça de la Vila ha començat a omplir-se de gent , per gaudir de l'actuació castellera dels Castellers de Cornellà (la colla amfitriona), els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants.

Després dels pilars d'inici amb els que les colles saluden autoritats i participants a la jornada, s'han iniciat les tres rondes de castells. A la primera, s'han descarregat tots els castells. Els Capgrossos de Mataró un 5 de 7, els Castellers de Cornella un 3 de 7 i els Castellers de Sants un 3 de 8.
A la segona ronda, els Capgrossos de Mataró han descarregat un 4 de 8. Però a continuació els Castellers de Cornellà han fet llenya després de carregar un 4 de 7 amb agulla. Posteriorment, els Castellers de Sants han descarregat un 2 de 7.

A la tercera ronda final, s'han tornat a descarregar els tres castells, un 2 de 7 els de Mataró, un 4 de 7 els Cornellà i un 5 de 7 els de Sants.

Les colles participants, han finalitzar la jornada amb: un vano de 5 els Capgrossos de Mataró, un vano de 4 els Castellers de Cornella i un pilar de 5 els Castellers de Sants.

Xavier Ibern, narrador de la jornada, ens explica que la primera actuació castellera que es té constància a la ciutat del Prat va ser realitzada pels Nens del Vendrell, un 27 de setembre de 1931.

Algunes imatges
El reportatge de la Trobada,del Prat TV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada