dimarts, 21 de setembre de 2010

Marina Rivadulla, la pregonera de la Festa Major

El pregó que dóna el tret de sortida a la Festa Major, enguany, és a càrrec de Marina Rivadulla.

Marina Rivadulla és mestra especialitzada en llengua i literatura castellanes i té el Màster en Formació de Persones Adultes. Ha dedicat tota la seva vida professional a l'educació de persones adultes a la nostra ciutat. És una de les docents que ha liderat la transformació de la formació de persones adultes a Catalunya, en un procés que ha implicat importants avenços i canvis normatius.

El curs 1977-1978 va participar en la creació de la primera escola de persones adultes del Prat: l'Escola d'Adults Sant Cosme, que posteriorment va passar a ser l'Escola de Persones Adultes Terra Baixa. En aquest centre ha combinat la direcció amb la docència. També ha participat en l'elaboració de materials didàctics (Lengua y Literatura castellana para personas adultas, Editorial Roure).

D'altra banda, ha desenvolupat una intensa tasca en l'àmbit de la solidaritat i el desenvolupament. Ha participat en tasques d'alfabetització a Nicaragua: primer amb el Frente Sandinista i després amb l'Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador. Va impulsar la creació d'una associació homòloga, al Prat de Llobregat, que ha treballat pel desenvolupament comunitari tant aquí com a Nicaragua. També ha publicat diversos materials relacionats amb aquesta temàtica.

1 comentari: