dimarts, 27 de setembre de 2011

Els concert de les Músiques al Parc

Les propostes musicals d'enguany al parc del Fondo d'en Peixo han combinat propostes variades, des de la música tradicional catalana de Riu, o la música balcànica de la Fanfàrria Contratempo, fins a la música pop rock de Mazoni, passant pel reggae electroacústic d'Il Cheff Malatesta.

Les músiques van començar a sonar dissabte al migdia, malgrat la pluja, amb Riu, una banda jove que treballa la música popular dels Països Catalanys des d'una nova perspectiva. A primera hora de la tarda, va prendre el relleu la Fanfàrria Contratempo, una street band que fusiona el folk, el jazz i la música cerimonial aconseguint un repertori de cançons ballables i energètiques. A mitja tarda, Litoral va pujar a l'escenari per sorprendre amb les seves lletres que parlen de la quotidianitat, d'esperits independents i amb un punt bohemi. Anna Roig i L'ombre de ton chien va posar el punt final de la nit, amb el seu pop intimista, cançons teatralitzades o històries cantades i contades.

Diumenge va ser el torn, d'Il Xef Malatesta, que amb la seva música barreja de música d'autor i techno van fer ballar al públic de l'espai. Els següents a pujar a l'escenari va ser Yacine amb el seu projecte The Oriental Groove, una proposta que fusiona la música del Magrib i el rock, amb una convidada molt especial, Amparo Sánchez que es va sumar a les darreres cançons.

L'aparador. El mercat d'art i disseny de joves creadors que no es va poder fer dissabte per les pluges, es va traslladar a diumenge, amb una vintena de paradetes que van omplir el parc de propostes artesanes interessants.

Dilluns, com va sent tradicional és l'hora dels músics locals. Enguany els protagonistes han estat Tara i Xavi Alías. Tara va presentar la seva música, una fusió de tradicions ancestrals des d'una òptica moderna en què el ritme és el fil conductor.  A mitja tarda Xavi Alías ha estat el protagonista de la tarda, amb el seu estil que neix del folk amb reminiscències americanes.

Enguany la cloenda de les músiques del parc, ha estat a càrrec de Mazoni que ha fet ballar el públic amb el seu pop rock, prenen el relleu de Manel i Els Amics de les Arts.

Com a novetat de l'espai, entre concerts, com a música d'ambient ha sonat el #tenimunpremium. Una llista col·laborativa d'Spotify que durant els dies previs tres joves de la ciutat han dinamitzat de la mà de La Capsa.  Les podeu sentir en aquest enllaç.


Vegeu les imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada