diumenge, 29 de setembre de 2013

Molta participació a la Trobada Gegantera

Com cada any, si el temps no ho impedeix, els gegants, gegantons i capgrossos es passegen per la ciutat el diumenge de la Festa Major. Enguany, amb un dia esplèndid, han lluït encara més, acompanyats d'un nombrós públic. 

No hi han faltat, el Rotllà, la Griselda, en Pere i la Paulina, en Joanet, Sant Cosme, Sant Damià, els capgrossos i la resta de gegantons de les colles pratenques: Gegants del Delta, AMPA Mare de Déu del Carme, IES Salvador Dalí, la nova colla gegantera de IES Ribera Baixa i la Colla de Capgrossos de l'Escola del Parc. Ben acompanyats de les les colles convidades: la de Castelldefels, la de Cabrils, la d'Arenys de Munt, la de Creixell, la d'Esparreguera, la de Sant Cugat del Vallès, "El Drac d'Or" de l'Hospitalet de Llobregat.

A primera hora del matí, tots i totes amb les seves millors gales s'han plantat a la plaça de la Vila per rebre les visites. I a les 11.30 hores ha començat la cercavila, des de la pl. de la Vila fins al parc del Fondo d'en Peixo. En arribar, ens han fet gaudir amb la seva música i els seus balls i finalment s'ha realitzat el lliurament de recordatoris a les diferents colles.

Cal remarcar que enguany s'han presentat dos nous gegants de la ciutat, Sant Cosme i Sant Damià, encarregats per la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià. Els dos gegants que fan homenatge als copatrons de la ciutat, són germans, metges (abans que sants), i en certa mesura trenquen la tradició gegantera de parelles formades per home i dona.

I per finalitzar i com a dada trista, podem dir que durant el recorregut en Rotllà, rei del Prat ha caigut i s'ha trencat un braç.

Vegeu algunes imatges:I també el reportatge de elprat.tv

2 comentaris:

  1. Els gegantons de l' estany de la ricarda no han anat!! pero si ha estat present la nova colla gegantera de l' INS Ribera Baixa. Ho haurieu de cambiar, i al reportatge del Prat Tv. també.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Juanma, ho modifiquem. Bona Festa Major!

    ResponElimina