diumenge, 28 de setembre de 2014

Activitats de cultura popular de dissabte

Tamborinada. Fotografia de Sergi Ramos
GRALLERS, TAMBORS I DANSES TRADICIONALS

A les 8 del matí l'Associació Gegantera del Prat feia llevar-se al so de les gralles, ja ho diuen "si sents les gralles sonar, més val llevar-te i esmorzar" . Puntuals a les 11:30h del matí un munt d'infants esperaven a la Plaça de la Vila amb els tambors ben preparats  per desfilar pels carrers de la ciutat en una gran tamborinada popular seguint la ruta de "les 3 tavernes". Els Picacrestes ens han fet gaudir amb un munt de danses dels Països Catalans i el Ball del Tortell del Prat de Llobregat, i el públic ha participat activament en el Ball del Patatuf del Baix Llobregat.

TROBADA CASTELLERA

Des de força abans de la trobada castellera, els colors lila, blau i rosa de les colles protagonistes de la jornada s'han fet presents a la plaça de la Vila.

Enguany, els Castellers de Cornellà han convidat els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa a compartir amb tots nosaltres aquest dia tan especial. A més aquest any es presentaven la colla dels Castellers del Prat.

La jornada ha estat molt didàctica. Gràcies a l'speaker es podia anar seguint perfectament tots els castells i aprendre més sobre el món casteller.

A continuació han entrat les tres colles amb els pilars caminants i s'han desenvolupat les tres rondes, on s'han fet els següents Castells:

1a ronda:
Trobada Castellera. Fotografia de Manuel Garcia
• Castellers de Cornellà han descarregat un 3 de 7 amb agulla
• Capgrossos de Mataró han descarregat un 3 de 8
• Minyons de Terrassa han descarregat un 2 de 8 amb folre

2a ronda:
• Castellers de Cornellà han descarregat un 5 de 7
• Capgrossos de Mataró han descarregat un 4 de 8 amb agulla
• Minyons de Terrassa han descarregat un 5 de 8

3a ronda:
• Castellers de Cornellà han descarregat un 7 de 7
• Capgrossos de Mataró han descarregat un 4 de 8 amb agulla
• Minyons de Terrassa han descarregat un 3 de 9 amb folre, el que ha fet que el Prat aconseguís una plaça de 9. 

Finalment, s'han fet tres pilars de 4 caminants, un pilar de 6 per part dels Minyons de Terrassa, dos pilars de 5 de Minyons de Terrassa  i un vano de 5 simultanis dels Castellers de Cornellà i els Capgrossos de Mataró. Els Castellers del Prat s'han estrenat amb un pilar de 4.

En resum, ha estat una jornada gloriosa.PRATIFOC

L'any passat, per la Festa Major, els Diables del Prat van començar a celebra el seu 30è aniversari de la Colla de Diables i com no podia ser d'una altra manera també del Pollo, des de llavors un munt d'actes han fet d'aquest un any molt especial de celebracions.

La colla jove ha donat el tret de sortida amb el correfoc dels més petits fent un itinerari entre la plaça de la Vila i el parc del Fondo d'en Peixo, on els esperava la colla gran per donar inici al 30è Pratifoc.

Els diables han del parc del Fondo d'en Peixo per arribar cremant els carrers de la ciutat fins a la plaça de la Vila, on el Pollo ha fet els seus corresponents balls envoltats d'un bon grapat d'atrevits i atrevides que plantaven cara al foc.

Pratifoc. Fotografia de Sergi RamosCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada