dilluns, 29 de setembre de 2014

Gegants, sardanes, gralles i tambors desafien la pluja de diumenge

Ben d'hora, al dematí, la Colla de Diables i la Casa de Aragón ens han despertat, amb el so de les traques i dels tambors.

Plantada de gegants. Fotografia de Francesc Serrano
A partir de les 9 hores, gegants, gegantons i capgrossos s'han plantat a la plaça de la Vila, ben arreglats, per rebre els convidats, i preparar-se per a la cercavila. Aquest any estem d'aniversari, els gegants vells de la ciutat han complert 60 anys, i ho han volgut celebrar les colles de la ciutat i un munt de colles convidades. 

De casa nostra, els Gegants del Delta, AMPA Mare de Déu del Carme, IES Salvador Dalí, IES Estany de la Ricarda, IES Ribera Baixa, AMPA de l'escola Charles Darwin i la Colla de Capgrossos (Escola del Parc) i la colla de Gegants del Prat.

Les colles convidades han estat les de  Castelldefels, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Ullastrell, Masnou, Ogassa, La Granada, El Pont de Vilomara, l'Agrupació Cultural Aigüestoses, El Drac d'Or, de Sant Boi de Llobregat, els Gegants de Sant Jaume, de Barcelona i els del Poble Sec.

Sobre les 11.30 hores la plaça ja era plena de gom a gom, i tothom es preparava per començar la cercavila, quan ha començat a ploure.

Trobada gegantera. Fotografia de Manolo Garcia
La cercavila, tot i la pluja, ha començat el seu recorregut, però s'ha desfet a mesura que la pluja augmentava d'intensitat. 

La colla de gegants del Prat, els Gegants del Delta i l'AMPA Mare de Déu del Carme han estat desafiat una bona estona la pluja, tocant amb força. Però com que la pluja no minvava, els gegants s'han refugiat a l'Ajuntament, mentre algunes colles decidien anar a la pista de bàsquet del Marcilla per continuar la festa. 

Quan la pluja ha parat, els gegants de la ciutat, han anat cap a la pista de bàsquest Marcilla per ballar algunes danses i sumar-se a la festa. També s'ha realitzat el lliurament de recordatoris a les diferents colles.

La Ballada de Sardanes amb la Cobla Baix Llobregat, que s'havia de realitzar a la plaça de la Vila, s'ha traslladat al cobert de l'estació de tren i s'ha pogut desenvolupar sense cap incidència.

Ballada de sardanes. Fotografia de Sergi Ramos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada