dilluns, 29 de setembre de 2014

Les músiques al Parc del Fondo d'en Peixo

L'espai del Parc del Fondo d'en Peixo és un espai clau de la Festa Major. Un lloc de trobada on gaudir de la festa.
 Maniac's Band. Fotografia de Francisco Serrano.

Dissabte, el sol lluïa radiant mentre Les Carxofes del Prat començaven a preparar l'arròs del dinar popular. Sobre l'escenari Maniac's Band feien ballar un bon grapat de boigs pel swing, i no tant boigs, però amb ganes de moure el cos al compàs del millor lindy hop.

Just després de cafè i la migdiada, va ser Halldor Mar l'encarregat de pujar a l'escenari. Les seves cançons sonaven a cançons de tota la vida tot, i és que aquest islandès s'ha dedicat a traduir al anglès i reversionar hits tant coneguts com el "Remena nena". Els fans, i aquells que després d'escoltar-ho es van acabar convertint en fans, el van poder conèixer i demanar autògrafs.

9SON van portar la rumba, el mestissatge i la salsa al Parc del Fondo d'en Peixo. Resulta que una de les seves components és professora de l'Escola Municipal de Música!

Joana Serrat. Fotografia de Sergi Ramos
El final de la nit a Fondo va venir de la mà de la Joana Serrat. Amb un estil suau, una veu meravellosa i una proposta íntima i senzilla resultava l'alternativa al concert de Georgie Dann al pàrquing de l'estació.

Diumenge no vem tenir tanta sort. El dia es va aixecar nuvolat i cap a les 11:30h els xàfecs eren importants. Es va haver de suspendre tot el que hi havia programat.

Dilluns es va reprendre amb força. El sol lluïa durant el matí, el que va fer possible anar corrents al Parc del Fondo d'en Peixo a gaudir del dia festiu.

La Sombra del Átomo. Fotografia de Francisco Serrano. 
A l'hora del vermut La Sombra del Átomo van ser els encarregats de fer sonar el dilluns. La Sombra del Átomo són un grup pratenc que porten molts anys en el món de la música (abans eren Universo Acelerado) molt reconeguts en el circuit de música independent influenciats per la música dels '50 i els '60 però amb mescles actuals.

Després de dinar, ens va arribar una proposta balcànica de la mà de Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. "Una mescla de sonoritats vingudes de l’est en què es mesclen a parts iguals la música d’arrel jueva, la klezmer i de també sons més llatins", ens aclaren els companys de La Capsa.

Pepet i Marieta. Fotografia de Francisco Serrano
El final d'aquests dies de festa al Parc del Fondo d'en Peixo va ser el concert de Pepet i Marieta. Molts els coneixíem per ser la cançó de l'estiu de TV3, però després d'aquest concert podem dir que són molt més que això.  Espontanis i divertits, porten ja quatre discos a les seves esquenes. Amb ells el públic va riure, ballar, cantar i donar l'adéu a la Festa Major fins l'any vinent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada