dilluns, 15 de setembre de 2014

Noves versions de la sardana de Festa Major

Com cada any la Capsa ens proposa dues noves versions de la sardana que l'any 1945 van crear el Mestre Ventura i Tort i el pratenc Fernando Casanovas Civit. Aquest cop de la mà de la Sílvia Comes i el J. Marvin

Versió de la sardana de la Sílvia Comes

Hi ha un so que caracteritza a la Sílvia: el de la guitarra. I és sobre aquesta base que la Sílvia vol ‘dir’ la nostra sardana, tal i com ho faria amb qualsevol dels poemes dels seus treballs. Serà doncs una sardana íntima, senzilla, rodona com la rotllana de la millor sardana.

La Sílvia Comes té una dilatada carrera musical. Es va donar a conèixer amb el duet que van formar amb la Lídia Pujol. La seva carrera en solitari està molt vinculada a la poesia i en destaca la influència del teatre en la seva música i el seu directe. Actualment està girant el seu espectacle Fuertes en què Sílvia Comes canta i diu a la poetessa Gloria Fuertes.Versió de la Sardana del J Marvin

J Marvin ens presenta una versió de la Sardana de la Festa Major del Prat passada pel tamís de l’electrònica. La seva és una versió molt melòdica, festiva i ballable. Sintetitzadors i percussions programades en són els protagonistes. La base rítmica conserva pinzellades del clàssic compàs sardanístic de tres tocs. Aquesta versió convida a tararejar i a picar de mans, amb un so bastant net que fuig de les estridències habituals de la música de club de masses.

J Marvin és l'àlies musical del periodista Javier Martínez. Des de fa 12 anys desenvolupa la seva vessant de DJ i locutor a After Express, programa de El Prat Ràdio especialitzat en música electrònica.Per saber més sobre el projecte i escoltar antigues versions podeu accedir a la web de La Capsa.

Les sardanes es podran sentir durant els dies de la Festa Major, als diferents espais, a la Xarxa d'Altaveus, però també la podeu portar al mòbil, escolliu la vostra i feu-la sonar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada