dilluns, 29 de setembre de 2014

Tot té un inici... i un final

Toc d'inici. Fotografia de Manuel Garcia.

La Festa Major del Prat es va iniciar amb el Toc d'inici. Centenars de nens esperaven carregats, molts d'ells, amb els seus timbals per picar molt fort a la porta de l'Ajuntament i aconseguir fer sortir als Gegants de la Ciutat a la Plaça de la Vila a ballar. Seguit van marxar tots cap a la Cercavila d'inici que anava pels carrers de la ciutat. Un cop a la Plaça de la Vila l'esclat va fer obrir la boca a més d'una de les persones que en ella es trobaven. On la xaranga de la Casa de Aragón van fer la gran entrada, seguit de Diables del Prat i la Colla Gegantera del Prat, els Gegants del Delta, els Gegantons de l'Ampa Mare de Déu del Carme, l'AMPA Charles Darwin, l'IES Salvador Dalí, l'Estany de la Ricarda, l'IES Ribera Baixa, els Castellers del Prat, els Picacrestes i els Amics de la Sardana i la Colla de capgrossos AMPA Escola del Parc. En entrar tots, els Amics de la Sardana van ballar una sardana amb els Gegants mentre al mig la Colla Castellers del Prat pujaven.

Cercavila d'inici de la Festa Major. Fotografia de Francisco Serrano

Encara amb l'emoció a la pell, el pregó va córrer a càrrec de Toni Garcia. Espectacular pregó amb vídeo i participació per part del públic. Un pregó diferent que va deixar la plaça bocabadada fins al final. El silenci es va trencar amb els focs d'artifici que donaven la benvinguda a la Festa Major 2014.


Inici del pregó de Toni Garcia. Fotografia de Manuel Garcia. 


La Festa va finalitzar amb el seguici del Prat ha fet la seva ja tradicional plantada entre el carrer Frederic Soler amb avinguda Verge de Montserrat, i a les nou en punt ha sortit en cercavila cap al parc de l'estació on els esperaven els focs d'artifici.

Al mateix temps, a la Plaça de la Vila, l'Esclat Gospel Singers feien vibrar al públic que feia front a algunes gotes de pluja picant de palmes, cantant i movent el cos al ritme del concert.

Finalment, el piromusical ha posat el punt i final a la Festa Major. Els trons, la màgia i la música (recorregut des dels '80 fins l'actualitat)... semblava que ens acomiadessin "Fins a l'any vinent".

Visca la Festa Major!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada