dijous, 17 de setembre de 2015

La Cultura popular a la Festa Major


Un dels pilars essencials de la Festa són els actes de Cultura Popular promoguts pel conjunt d'entitats i colles de la ciutat que ens citen cada dia per actes diversos.

Divendres
A les 19,30 h els Gegants Rotllà i Griselda esperen a l'Ajuntament que els infants de la ciutat vinguin a cridar-los per fer el Toc d'inici de la Festa Major. En acabar el Toc, totes les figures i colles del Seguici popular festiu de la ciutat comencen el Cercavila d'inici de la Festa Major. En arribar a la plaça de la Vila, té lloc l'Esclat de Festa Major on gaudirem d'un dels moments més emotius de la Festa, amb l'acció conjunta de la Xaranga de la Casa de Aragón, els Diables del Prat, la Colla Gegantera del Prat, els Gegants Delta, els gegantons de l’AMPA Mare de Déu del Carme, de l'AMPA Charles Darwin, i dels instituts Salvador Dalí, Estany de la Ricarda i Ribera Baixa, els Castellers del Prat, la Colla Picacrestes, els Amics de la Sardana i la Colla de capgrossos de l'AMPA Escola del Parc.

Dissabte

A les 08 h les Matinades gralleres creuaran la ciutat per si algú encara no està despert. I a les 11,30 h cal tenir preparat el timbal a la plaça de la Vila, doncs comença la ruta de Les 3 tavernes del Trenca-sons. A la tarda, a la plaça de la Vila, la primera cita és a les 17 h amb les danses tradicionals de la Colla Picacrestes i, just a continuació, la Trobada Castellera. L'any passat el Prat es va convertir en plaça de 9, gràcies al 3 de 9 amb folre realitzat per Minyons de Terrassa. Aquest any esperem amb il·lusió la primera actuació dels Castellers de Prat a la Festa Major. A la mateixa plaça, a les 20 h s'encendran les espurnes del Correfoc infantil que arribant al Fondo d'en Peixo dóna la sortida, a les 21 h, al 31è Pratifoc. És la festa gran dels Diables: animació, foc i molta adrenalina, però no oblideu anar equipats i seguir els consells de seguretat de l'organització.

Diumenge
Cal estar despert a les 8 h per a les Matinades i Tronades. A les 11,30 h ja estan els gegants plantats per començar la XXIX Trobada Gegantera amb la participació de tots els gegants i gegantes de la ciutat, i d'onze colles convidades d'altres pobles i ciutats del país. A les 12h gaudirem de la tradicional Ballada de Sardanes de Festa Major amb la Cobla Baix Llobregat

Dilluns
Pel matí podeu descansar, però a les 18,30 h cal anar al Taller de Castellers que la Colla del Prat farà a Fondo d'en Peixo. I a les 20,30 h el Cercavila Fi de Festa, on les entitats de cultura popular acomiaden la Festa Major acompanyant a la gent a l'Estació, per a veure junts el Piromusical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada