dilluns, 28 de setembre de 2015

Músiques diverses omplen el Fondo d'en Peixo

Com sempre, el Parc del Fondo d'en Peixo esdevé un dels espais neuràlgics de la Festa. Per aquest indret passen activitats diverses de cultura popular com la trobada gegantera, el Pratifoc, la cercavila nocturna... Però, sobretot, al fondo d'en Peixo es viu la música durant tot el dia!

Dissabte migdia els Shakin'All van obrir les músiques al Parc arrencant-nos de les cadires per fer-nos ballar a ritme de swing i fer venir la gana mentre baixàvem el vermut. Comença a ser tradicional fer una sobretaula tranquila al Fondo d'en Peixo mentre esperàvem el primer grup de la tarda. I és que el Guillem Roma ens va acostar la seva música nòmada al Fondo, amb cançons plenes d'energia, optimisme i amb aquest so preciós que el caracteritza. No hi érem tots, molts s'havien deixat vèncer per la son però el concert del Guillem Roma va omplir el parc d'unes sonoritats precioses que van agradar a molts.

De l'ambient nòmada del Guillem Roma i la seva camping band orchestra vam saltar a la patxanga. Si una cosa defineix les músiques al parc és la pluralitat d'estils i propostes que desfilen per l'escenari. Morena Tradipatxanga és un grup sense prejudicis capaç de versionar qualsevol gran hit a ritme de patxanga, passant-ho pel seu filtre ple d'humor i frescura, una bogeria musical que fa riure, que contagia, fa ballar i que va agradar molt.

Va tancar la nit de dissabte el Joan Miquel Oliver. Hi ha un exèrcit de gent que cada dissabte al vespre se'l reserva per anar cap al Fondo d'en Peixo perquè saben que tindran bona música. Per aquest espai han passat grans noms i ve a a sumar-se a aquesta llista el que fos l'ànima d'Antonia Font. El Joan Miquel, acompanyat per dos membres més de la banda mallorquina ens va presentar Pegasus, el seu darrer treball que rebosa amb l'imaginari poètic a què ens té acostumats, amb un so cuidat i creant una atmòsfera pròxima que va seduir a tothom.

El diumenge musical va començar a mitja tarda de la mà dels AUPAQuartet que van versionar grans hits amb les seves cordes i un directe ple d'energia i força que va saltar de l'escenari al terra del Fondo per apropar-se i tocar entre la gent. Aquesta energia es va mantenir amb Venancio y los jóvenes de antaño que, des d'un estil ben diferent, amb un aire més llatí, ens van regalar un concert en què van alternar cançons pròpies i versions d'estils diferents: son, tango, rumba...

La nit venia calenta i és que The Big Jamboree van descarregar tot el seu ritme al Fondo d'en Peixo. La veterania d'aquesta banda i la seva contundència musical va fer que la gent s'arrenqués a ballar amb la força sonora i el savoire faire donant-ho tot des dels primers compassos del concert.

El diumenge recuperàvem al Fondo un darrer concert a la 01h d ela matinada per allargar una mica la festa, i per fer-ho, no hi ha hagut res millor que comptar amb el Joan Colomo i la seva radiofórmula amb la que arrassa musicalment amb el que calgui. De la seva mà vam arribar a cantar mil i un hits musicals de tots els temps, d'OBK a les cançons de dibuixos animats, al rock català... Mescles impossibles que, gràcies a l'humor i el directe d'en Colomo&Cia van fer les delícies del nombrós públic amb ganes d'apurar i gaudir al màxim de la Festa Major.

El dilluns ja comença a ser tradicional comptar amb una proposta local que ambienta el vermut musical. Aquest any la Mònica Escrig ben acompanyada pel bo i millor dels músics de la ciutat ens ha ofert un concert espectacular amb un repertori i unes col·laboracions que han estat un veritable plaer per les nostres oïdes. Un concert familiar i proper que desbordava energia i connexió amb la gent que s'havia apropat a gadir amb tots ells.

La tarda ha començat amb la joventut i energia dels Raska. Aquests joves del Vallès han desplegat el seu primer treball discogràfic caldejant l'ambient per acabar ben amunt amb les músiques al Fondo d'en Peixo.

Els projecte Mut són molt més que una cançó de l'estiu, i això han demostrat avui tancant les músiques al Parc, amb una proposta festiva i musicalment diversa que els porta del folk als ritmes populars.

Com sempre, el Fondo d'en Peixo també és un espai ideal des d'on gaudir del piromusical, un cop acabada la música i amb el bon sabor de boca d'haver pogut viure i gaudir de propostes musicals més que interessants en aquests tres dies de músiques al parc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada