dijous, 10 de setembre de 2015

Óscar Calzada, el dissenyador de la campanya de Festa Major

Óscar Calzada (Barcelona, 1981).  El seu primer contacte amb el dibuix el rep de ben petit a l’Escola d’Arts del Prat. Com a dissenyador es va formar a les escoles EMAiD (Vilanova i la Geltrú) i Eina (Barcelona).

Dels seus treballs es pot destacar la imatge de la 39a Fira Avícola del Prat, que va ser premiada amb un Laus Plata de disseny (2013).

Per a la imatge de Festa Major d’enguany ha utilitzat uns pilars principals que confereixen l'imaginari col·lectiu d'una festa major: els gegants i capgrossos propis de la ciutat i els focs d'artifici.

La casualitat ha volgut que el mateix cap de setmana se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya, de manera que la campanya aprofita aquesta coincidència i utilitza la gràfica típica dels cartells electorals amb eslògans vinculats a la Festa Major.

La proposta pretén mobilitzar a la ciutadania, per que surti al carrer massivament a gaudir de la seva Festa Major.

Malgrat aquesta circumstància, l'autor confia que no hi hagi confusions: que ningú es porti un disgust per no veure desfilar a algun dels candidats a la Festa Major, i que cap capgròs o gegant obtingui representació parlamentària.

 www.oscarcalzada.com
@oscarcalzada

Entrevista a l'Óscar Calzada al Planeta PratImatges de la campanya de La Festa Major que ja es poden veure pels carrers del Prat

 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada