dilluns, 19 de setembre de 2016

2 noves versions de la Sardana de la Festa Major del Prat!

El projecte de versionar la sardana de la Festa Major del Prat sorgeix el 2009 amb la intenció de donar a conèixer, popularitzar i posar en valor la sardana de la Festa Major del Prat.

Cada any La Capsa encarrega a gent diversa de la ciutat que faci una versió, una relectura de la sardana de Festa Major que data de 1945, i l’apropi a l’actualitat, al seu estil, respectant i mantenint cert diàleg amb la sardana original del Mestre Ventura i Tort amb lletra de Fernando Casanovas i Civit.

Des de 2009 s’han fet 2 o 3 versions cada any que es presenten quan arriba la festa major del Prat. Després de 7 anys presentant versions diverses de la Sardana de la Festa Major del Prat, enguany posem punt i final al projecte de versionar-les amb dues propostes més.

La Big Band de l’Escola Municipal de Música del Prat ens ofereix una versió de la sardana amb un arranjament amb elements del jazz clàssic i el latin jazz. La Big Band formada per alumnes de l’Escola d’edats diverses, ens acosta un so més lliure on els vents són els protagonistes.


/> Per la seva banda, la cobla del Baix Llobregat interpreta la sardana original del mestre Ventura Tort. S’han realitzat dos enregistraments, un instrumental amb la forma habitual per realitzar les ballades de sardanes i que s'acompanyen amb la lletra que va escriure Ferran Casanovas.Si voleu, podeu escoltar des d'aquí totes les versions realitzades fins ara!Aquesta peça audiovisual recull la trajectòria del projecte i les veus de gent que s'hi ha relacionat d'una forma o altra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada