divendres, 23 de setembre de 2016

Inici de la Festa MajorLa Festa Major ja ha començat! El temps no ens ha acompanyat i la pluja ha fet acte de presència, obligant a fer canvis sobre els actes previstos.

Tot i així, la festa s'ha iniciat tal i com estava previst amb el Toc d'Inici. Els capgrossos més representatius de la nostra ciutat, el Nas de Carxofa i el Cap de Meló, han convidat a tots els nens i nenes presents  a la pl. de la Vila amb els seus globus blaus a picar a la porta de l'Ajuntament. I així ha estat, els petits han picat i repicat, un cop obertes les portes, la Griselda i el Rotllà han sortit acompanyats de la peça del Toc d’Inici que ja va interpretar-se l’any passat!

Les figures del Seguici Popular Festiu estaven plantades a l’avinguda Verge de Montserrat on han esperat l’arribada del Rotllà i la Griselda i des d’on han continuat en Cercavila fins la pl. de la Vila per començar l’Esclat de Festa Major.

Les entitats de cultura popular han començat a desfilar per la plaça, desafiant el trons que començaven a escoltar-se. La pluja ha començat a caure amb força i l'actuació de la colla de Diables i Castellers s'ha vist obligada a aturar-se.

Amb la continua pluja intensa les entitats participants en l'Esclat de Festa Major, s'han protegit al vestíbul de l'Ajuntament, fent sonar seves les gralles fins que l'acte s'ha hagut d'anul·lar definitivament.

La pluja també ha afectat al pregó de la Susana Aragón, que s'ha realitzat al saló de plens de l’Ajuntament. El pregó s'ha pogut seguir en directe pel Prat Ràdio. La nostra pregonera ha fet un pregó una mica diferent, més íntim, agraint als assistents la seva presència. 

Altres actes previstos, com els focs d'artifici previstos per després del pregó, el ball de parelles de Fondo d'en Peixo i la Cirquera de la pl. Pau Casals, també s'han anul·lat per la intensa pluja.Mentre escrivim aquesta crònica, ja no plou i a l’estació comencen quasi bé els primers acords de Green Valley. Serà una nit llarga, jove i festiva… Aviat trobareu la crònica al blog!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada