diumenge, 25 de setembre de 2016

Nit de músiques diverses que omplen tots els raconsDissabte és un dia llarg i intens si parlem de Festa Major. A aquesta intensitat meravellosa se suma la pluja de la nit de divenders que fa que tothom surti als carrers amb més ganes si es pot! I aquestes ganes s'han notat avui als escenaris de la Festa. Ha estat una energia que s'ha anat contagiant en sentits diversos: cap a l'escenari, entre la gent, en diferents llocs fins a omplir-ho tot! Del Fondo d'en Peixo a la Renfe, fins i tot a la tamborinada, als castellers i a la cercavila nocturna!

Feia molts anys que la gent del Prat demanava que Macaco vingués per Festa Major. Els calendaris, les gires i moltes altres qüestions tècniques ho havien impedit... fins aquest any! Macaco ha estat el responsable d’obrir la darrera de les nits a l’estació amb amb un directe més que rodat i executat per uns músics excepcionals. El seu és un estil personal que traspua d’innumerables influències musicals d’arreu del món que sap mesclar a la perfecció amb els missatges, els socials com el dret a l'educació i a la sanitat públiques i també els emocionals com la necessitat de respectar-nos i estimar-nos a nosaltres per poder compartir-ho amb d'altres... Macaco ha compartit històries de vida i d’emocions amb una quantitat de públic desbordant.

Alguns no han deixat acabar a Macaco i han començat a peregrinar cap al Fondo d'en Peixo. I és que la Martirio ha fet un dels més multitudinaris concerts en aquest espai que som capaços de recordar. El Fondo era ben ple de gent ben diversa que ha disfrutat moltíssim del repàs a 3 dècades de carrera musical. La Martirio ha estat carinyosa, agraïda i amorosa, propera i sentida...Una joia! A més, el concert ha comptat amb un moment ben especial, l'actriu Rocío Quesada, del teatre Kaddish i part activa del projecte paraula de dones, ha pujat a l'escenari per interpretar conjuntament amb ella el tema Las Mil Calorías, que va interpretar també en una de les edicions del Paraula de Dones.

Els Siniestro Total han pres l'escenari reflexionant. Com bons gallecs, demà han de votar i no s'han estlaviat les reflexions sobre la política i la societat durant tot el concert. La seva ironia i sarcasme, el seu humor cínic segueix sent tan fresc i necessari com quan van començar. En el seu set list portaven tots els grans hits… no calen sorpreses ni nous temes, saben que tenen grans cançons i han vingut a compartir-les amb nosaltres, amb un munt de gent que ha recueprat una època i unes cançons carregades de significat.

El Dj local Sergi Shine, ha anat més enllà d'una sessió de Dj's. Ha treballat una proposta escènica que buscava ser un element més de la nit, amb un paper a l'escenari a partir dels visuals, la disfressa. També en un dels moments, ha fet pujar a l'escenari ballarins que han recuperat l'esperit Michael Jackson i que han donat aire a la proposta musical.

La Glamour Band no ha deixat un marge d'adaptació! Ja amb la gent arribada de la cercavila nocturna. Aquesta orquestra de versions ens ha fet ballar a ritme dels grans hits… Amb la Laia, la professora de cant de l’Escola Municipal de música com a frontwomen d’un grup que sap el que vol, fer passar una estona esbojarradament divertida, rítmica i potent al personal. Deixant ben amunt la plaça i un bon sabor de boca!

1 comentari:

  1. Vaya porqueria de musica, a ver si espabilais para el año que viene que ya estamos cansados de la misma mierda de siempre.

    ResponElimina