dissabte, 24 de setembre de 2016

Reggae, ritmes i molt "bailoteo" a la primera nit a l'estació!

Aquesta pluja de setembre podria ser considerada patrimoni climàtic de la Festa Major del Prat. I és que la seva visita sovint ens provoca una mescla entre identitat i ràbia. La ràbia d'haver de suspendre alguns actes i propostes i la identitat de saber que la pluja és també part de la festa i, com a tal, la seva presència també propicia moments màgics i inesperats... Al final, la primera de les nits a l'estació s'ha salvat amb nota tot i la pluja!!

Quan el passat mes de juliol vam anunciar els grups que actuarien el divendres a l’estació, la incertesa es va apoderar de molts que no coneixien cap de les dues bandes. I és que els grups que han sonat avui divendres són grups que sonen molt fort entre els més joves. I la pluja, que ha parat cap a quarts donze, no ha atemorit a tota la gent jove de la ciutat que s'ha acostat a cantar i a ballar les cançons d'aquests grups.

Els qui han apostat per descobrir-los han gaudit també d’una nit de ritmes ben diversos i d’uns directes contundents que han acabat amb una bona sessió de ball. Els Green Valley són una banda amb una experiència llarga damunt dels escenaris que, des de fa un temps, ha aconseguit ser un referent pels més joves a més de ser un dels grups de reggae i dancehall més reconeguts de l’estat espanyol. Les seves lletres barregen temàtiques diverses, de l’amor a la reivindicació, amb una aposta clara per apel·lar a la consciència social. Ens han regalat un directe festiu i fresc, que buscava els ulls de la gent quan cantaven i els convidaven a cantar amb ells… Una banda carregada de proximitat i d’energia

 Els Aspencat s'han posicionat des del minut zero. Amb el crit de "El Prat, eixos punys amunt" han trigat poc en connectar amb molts dels joves que han tornat a sota la carpa per entregar-se al dancehall i el reggae, mesclats però amb el rap i pinzellades d’electrònica. En les seves lletres la reivindicació va un pas més enllà. Ja ho han cantat, de la música naix la ràbia. I és que el grup de terres valencianes té la crítica al moll de l’ós i això s’olora en totes les cançons i en el directe que defensen. Crítica al capital, aposta per les cooperatives, col·lectivitzacions i defensa la lluita per poder perdre i no quedar-nos perduts.

Els Tapeo Sound System han marcat un gir més a la nit i és que han imposat la festa i el ball com a discurs únic i innegociable! Ha estat pujar a l’escenari ben disfressats i desgranar un rere altre grans hits sense deixar descansar al personal…. FES_TA, així, en majúscules i sense contemplacions. Ritme música i actitud que es contagiava per tancar la primera nit a l’estació! Des de l'abeja maya a Nino Bravo passant per Estopa i Chanquete a Muerto. Impossible? No, ens han donat més de dues hores d'èxits i versions! De fet acabem aquesta crònica mentre encara sonen les darreres cançonsa la carpa!

Anem a ballar chipirones! Perquè Todos los días sale el sol chipirón com canten i ballem ara a la carpa. A veure si demà el veiem i seguim entregats a la Festa Major del Prat!

Us deixem les imatges del Prat.tvCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada