dimarts, 13 de setembre de 2016

Susana Aragón, passió per les arrels i l'autenticitat

Enguany els fogons prendran el balcó de l’Ajuntament. I és que la Susana Aragón, la pregonera d’enguany és una apassionada cuinera de la nostra ciutat. De ben segur ha fet gaudir a molts dels qui ara llegiu aquestes línies. I és que la gastronomia és cultura, forma part de la nostres vides, de com som i com ens relacionem. Hem fet amics amb un trifàssic de potablava, hem flipat amb el pollycao i ens hem enamorat amb aquell petit suís de carxofa i ou poché. 

La Susanna té la virtut de de connectar molts valors des de la cuina: la creativitat, l’autenticitat, el slow food, les arrels, la senzillesa, la cura pel producte, el valor de la proximitat… 

Amb el projecte i la gestió del restaurant ONA nuit, va obrir una nova mirada a la seva manera d'entendre la gastronomia, més acurada i reflexiva. La seva filosofia culinària es basa en la recerca de les arrels del producte, amb bases senzilles i saboroses que potenciïn l'autenticitat de la matèria primera. 

El 2014 va aconseguir ser xef Slow Food, i va incloure el restaurant ONA nuit a la xarxa de restaurants Slow Food Km 0. Així va començar a cuinar plats de Km 0 en els quals es prioritza el pagès proper i ecològic, s'utilitzen productes de temporada i de proximitat, es cuina peix capturat de forma sostenible... També s'evita l'ús de transgènics i es recuperen productes de l'Arca del Gust i dels Baluards d'Slow Food. És una de les xefs més actives en la revolució gastronòmica que s'està produint al Prat i al Baix Llobregat en els últims anys, sobretot per l'aposta pel pota blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Així és la nostra pregonera d’enguany... creativa, propera, innovadora, Susana Aragón · Xef Slow Food, responsable dels fogons de l'Ona nuit i del CèNTRIC GastroBar by ONA nuit amb l’amor i la passió amb què cuina obrirà la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada